Diario personal

Hoy quería iniciar un diario personal (no un blog, sino privado), esta vez con la intención de irlo manteniendo hasta el día en que mi cuerpo ya no me deje hacerlo, pero me he encontrado con un problema: no existe ningún proyecto decente que me permita hacerlo de una forma sencilla en Debian (y por lo que he estado viendo en mis búsquedas, tampoco en ninguna otra distro de GNU/Linux). Existía el proyecto KDiary, abandonado, y alguno que otro, también abandonado. Sólo me quedan dos opciones: montarme un wordpress offline en mi pc, privado, o utilizar servicios gratuitos online, como los de Penzu.com … pero eso no me hace mucha gracia. ¿Qué sentido tiene confiar un diario personal PRIVADO a una empresa? Yo al menos no se lo encuentro.

El caso es que añado esto a mi lista de ideas por hacer, dudo que lo haga algun día, por que es de las menos atractivas, pero que carajos, alguien debería rellenar ese hueco en el software de escritorio para GNU/Linux. De hecho, debería crearse algun tipo de estándar para permitir que en caso de que un proyecto se paralize, otros puedan crear software compatible con facilidad para que los usuarios puedan segir manteniendo su diario con software actualizado. Pues nada, otra parida más en mi lista de entradas, sin la menor importancia, pero es que estos días no soy capaz de pensar demasiado ni de decir nada interesante… si es que alguna vez he dicho algo interesante (cosa realmente subjetiva).

3 comentarios sobre “Diario personal”

 1. capullete dejate de licencias gpl gnu libre o de cobro pues al final tu cobras por un trabajo que solo vale para ganar mas porcentage del que tu cobras.
  el dia que quieras filosofamos de mil y una trivialidades orwell, licencias y lo que se te antoje pero de momento (y no hace falta que sea en la ducha) ves pensando que tu mismo te has metido en la sociedad que quiere hacer cobrar por el codigo. Y lo mas divertido de todo es que utilizas herramientas de codigo libre para crear codigo no libre cobrando.

  tu peor pesadilla.

 2. per lo vist em deus veure com un talibà o alguna cosa per l’estil quan dic que prefereixo que el programari sigui lliure… de fet no és així (i no, no soc incongruent amb mi mateix). En quant al programari lliure, crec que hi ha molta gent que confon conceptes, lliure no és gratuït, i existeixen fórmules per obtenir beneficis a partir del programari lliure.

  Modificacions (o directament creacions des del “nores”) fetes a mida
  Serveis de suport/instal·lació
  Fer llibres sobre la tecnologia que has creat (i, obviament, vendre’ls)
  Cursos per instruir als futurs usuaris del programari creat
  “Donacions” de gent que vol que el que estas fent se segueixi desenvolupant.
  Seguir models com els de Trolltech, que permet l’ús lliure de les llibreries Qt sempre i quant facis codi lliure, si fas codi tancat, has de pagar un preu per una llicència que t’ho permet fer.

  A vegades fer aplicacions a mida és massa car, potser perquè no hi ha cap aplicació que es pugui adaptar i s’ha de fer tot des de zero, pot passar també que moltes empreses necessitin una peça de programari similar, es podrien associar i compartir gastos de desenvolupament, reduint els costos a la llarga, doncs l’alternativa seria comprar un programa ja fet pel que s’haurien de renovar llicències cada X temps (o no, però llavors el primer pagament seria altíssim) (segurament tancat.. que podria no existir en el moment)… si apareix una empresa en aquell moment que està disposada a fer el programa sota llicència lliure.. perquè no contractar-la?

  Posem per cas que fabriques hardware sobre el que s’hi pot executar un sistema operatiu.. si obres el codi del sistema i de les APIs, possiblement atreguis més programadors, pel que hi haurà més programari pel teu producte i aquest sigui més atractiu…

  També podries fer programari tancat, però millorar una llibreria lliure concreta i publicar just aquella millora de forma lliure perquè no creus que sigui un gran avantatge per la competència, o millorar la documentació pública de cert codi lliure perquè li convé als teus programadors tenir una millor documentació, o posar dos duros al desenvolupament d’un projecte lliure perquè et convé que millori per poder aprofitar-lo…

  No sé, no en tinc ni (tu aqui posaries ‘puta’ per deixar més clar que soc un ignorant) idea de tot això, però hi ha empreses que estan guanyant diners amb tot plegat (i no només aprofitant-se’n sense aportar res), i això, si no és indicatiu de que tothom ho pot fer, almenys ho és de que alguns ho poden fer.

  De fet, si jo tinc una empresa i he de contractar a una altra perquè em faci un programa al meu gust, preferiré la que faci codi lliure, perquè em donarà més llibertat després si apareixen bugs al programa, no estaré lligat a un programador/empresa que potser no vol solucionar el problema, podré pagar a un altre que estigui disposat a fer-ho. Sí que és un arma de doble fil, doncs això pot fer que perdis un client (o varis) en alguns casos, però si com a empresari et comportes com cal, els clients no els perds.

  El programari lliure incentiva la competitivitat, si el que es vol es viure tranquil sense intentar superar sempre a la empresa de la competència, potser no sigui la via correcta. Però arribarà el dia en que la empresa veïna faci codi obert per guanyar més quota de mercat… amb el que segurament la teva empresa haurà de fer algun moviment similar… es simple evolució, el programari lliure/(de codi obert, que no son el mateix però gairebé) te un lloc assegurat al mercat en el futur, i no només com a producte d’uns quants frikis que només pensen en els seus ideals.

  Per les administracions i per molts altres llocs, disposar del codi font dels programes que fan servir hauria de ser una prioritat (… posem per cas una central nuclear, tot i que segurament tenen els seus propis programadors i no criden a gaires empreses per fer la feina), per reduir costos, per limitar la dependència de certes empreses (que podrien fer fallida i deixar de donar suport, o esclatar una guerra i estar a favor del bàndol contrari (poc probable, ho sé), o vint-mil tonteries més que donarien per sac), per accelerar la correcció d’errors crítics en cas d’haver-los…

  En tot cas, és la meva vida i el meu temps lliure, així que soc jo qui decideixo en què pensar i en què no.

  Crec que el programari és una solució a molts problemes, no l’objectiu, és un simple mitjà al meu entendre, i si algú fa programes tancats… en principi no està fent mal a ningú, a no ser que se segueixin polítiques com les de Microsoft (o altres empreses, cito aquesta perquè és la primera que m’ha vingut al cap), que obliguen a treballar a la gent amb formats tancats sense compatibilitat amb les versions dels formats que els precedeixen (amb les especificacions tancades, pel que no es poden obrir els documents de forma correcta des de programes que no hagin manufacturat ells), que t’obliguen a canviar de versió cada any o any i mig per poder obrir els documents que reps, entre moltes altres coses…

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>